Inloggen
Justin Goetzee vertrekt bij Team Jumbo-Visma

Justin Goetzee vertrekt bij Team Jumbo-Visma

Justin Goetzee heeft per 1 oktober zijn functie als algemeen directeur van schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma neergelegd. Begin dit jaar kwam de Bredanaar over van voetbalclub NAC Breda om leiding te geven aan de overkoepelende BV van de twee sportploegen. In die rol stond hij voor de uitdaging om de unieke samenwerking tussen beide ploegen te intensiveren en verder uit te bouwen.

Door een verschil van inzicht over de toekomstige organisatie voelde Goetzee zich genoodzaakt te vertrekken bij Team Jumbo-Visma. Richard Plugge, op dit moment directeur van de wielerploeg van Team Jumbo-Visma, neemt zijn functie over.

Toekomstvisie

Justin Goetzee over zijn vertrek: “Ik zag mijn rol bij Team Jumbo-Visma als een geweldige uitdaging en heb die ook vol enthousiasme aangegrepen. In de intensieve gesprekken voorafgaand aan mijn aantreden hebben we gezamenlijk een toekomstvisie vastgesteld. Maar gaandeweg het traject werd mij steeds duidelijker dat er verschillende beelden bestaan bij de implementatie van deze visie. Daaruit heb ik geconcludeerd dat het beter is om afscheid te nemen. Uiteraard vind ik dit erg jammer, maar in zo’n situatie moet je vooral eerlijk zijn naar jezelf en de rest van de organisatie.”

Directie

Richard Plugge neemt de functie van algemeen directeur van Team Jumbo-Visma over van Justin Goetzee. Plugge is al directeur van de wielerploeg van Team Jumbo-Visma. De directie van de overkoepelende BV bestaat verder uit Jac Orie (sportief directeur ICE) en Merijn Zeeman (sportief directeur ROAD). In sportief opzicht verandert er niets in de twee sportploegen.

Voortbouwen

Ton van Veen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Team Jumbo-Visma: “Wij betreuren het vroegtijdige vertrek van Justin Goetzee, maar respecteren zijn besluit. In de korte tijd dat Justin bij Team Jumbo-Visma werkzaam is geweest, heeft hij met veel enthousiasme een aantal zaken in gang gezet waar wij succesvol op voort kunnen bouwen. Ik wil Justin bedanken voor zijn bijdrage en veel succes toewensen in zijn verdere carrière. Tegelijkertijd spreek ik mijn vertrouwen uit in Richard, Jac en Merijn en wens hen veel succes bij het realiseren van de mooie en ambitieuze plannen die voor ons liggen.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /