Inloggen
Jumbo-Visma werkt samen met Garmin naar Olympische Spelen 2022

Jumbo-Visma werkt samen met Garmin naar Olympische Spelen 2022

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma heeft in Garmin een nieuwe partner gevonden. De formatie van coach Jac Orie zal de komende drie jaar gebruik maken van de producten van één van de grootste fabrikanten van gps-apparaten en sporthorloges ter wereld.

Schaatsers zoals olympisch kampioenen Sven Kramer, Kjeld Nuis en Carlijn Achtereekte krijgen de beschikking over een Garmin GPS-smartwatch, een hartslagband en een fietscomputer. In het laatste geval gaat het om de Garmin Edge 830, die eerder deze maand wereldwijd werd geïntroduceerd.

Deze GPS-fietscomputer met touchscreen blinkt uit in batterijduur (max. 20 uur), prestatiemeting (zoals VO2-max, hersteltijden en trainingsbalans), navigatiefuncties en diverse veiligheids- en awarenessfuncties, zoals ongevaldetectie.

Daarnaast zal de ploeg gebruik gaan maken van een sporthorloge met geavanceerde trainingsfuncties, de Forerunner 245 Music, en de nieuwste DUAL hartslagband. Naast uitstekende multisportfuncties beschikt deze GPS-smartwatch over diverse health/wellness-functies zoals 24/7 stressmeting en slaapmonitoring.

Coach Orie reageert verheugd op het nieuwe partnership. "Ik ben blij dat Garmin onze nieuwe partner wordt. We werken in dit team volgens het credo ‘meten is weten’, dus het is belangrijk dat alle inspanningen van onze sporters goed worden gemonitord. Met de producten van Garmin gebeurt dat. Het is onmisbaar trainingsmateriaal."

"Wij zijn enorm trots dat we de komende jaren Orie en de individuele teamleden mogen ondersteunen op weg naar de Olympische Spelen van 2022", aldus René Dijk, productmanager bij Garmin Nederland.

"Ons motto is #BeatYesterday. Met onze producten en de data die Team Jumbo-Visma tijdens zowel de zomer- als wintertrainingen kan tracken, hopen we dat iedere sporter en het team als geheel beter en efficiënter zal presteren dan de dag van gisteren."

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /