Shop
Jumbo-Visma Development Team op trainingskamp in Noorwegen

Jumbo-Visma Development Team op trainingskamp in Noorwegen

Jumbo-Visma Development Team is van 8 tot en met 17 december op trainingskamp in de omgeving van Lillehammer in Noorwegen. De opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma zal mede op initiatief van Visma op langlaufski’s het wielerseizoen voorbereiden.

Waar veel wielerteams in deze periode het zonnige zuiden opzoeken, kiest de formatie van head of development Robbert de Groot voor een voorbereiding in de sneeuw.

“In het kader van talentontwikkeling vinden wij het belangrijk om renners een brede opleiding te geven, waarbij een variatie aan trainingsprikkels centraal staat”, aldus De Groot. “Op de fiets hebben de renners al voldoende afwisseling. Denk aan crosstraining, mountainbiketraining, wegtraining en tijdrittraining. Langlaufen is net als wielrennen een zware duursport. Tijdens het langlaufen bevinden de renners zich over een lange afstand op moeilijk terrein. Hierbij worden er meer spieren aangesproken dan alleen de beenspieren. Daarmee hopen we een extra impuls te geven aan de conditionele ontwikkeling van de renners. Naast langlaufen wordt er ook dagelijks in de gym getraind.”

De Groot laat ook het aspect van teambuilding niet onderbelicht: “Langlaufen in Noorwegen is voor iedereen nieuw. Dat maakt het spannend en leerzaam. Het is zaak om met z’n allen de schouders eronder te zetten om tot een gezamenlijke prestatie te komen.”

Gerelateerde updates