Profiel
Jumbo-Visma Development Team bereidt zich in Slovenië voor op herstart seizoen

Jumbo-Visma Development Team bereidt zich in Slovenië voor op herstart seizoen

De renners van Jumbo-Visma Development Team vertoeven de komende twee weken in Slovenië om zich voor te bereiden op de hervatting van het wielerseizoen. De opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma kende begin dit jaar een goede start met vier overwinningen en gaat proberen de komende maanden deze lijn door te zetten.

Robbert de Groot, Head of Development, geeft aan dat het fijn is om de groep renners weer bij elkaar te hebben. “Zo’n trainingskamp is erg belangrijk. We zijn lange tijd niet bij elkaar geweest en hebben vanzelfsprekend geen wedstrijden gereden. In de afgelopen maanden hebben de renners hun conditie onderhouden, maar het is nu tijd om weer wedstrijdfit te worden. In de komende weken gaan we werken aan de conditie, zodat we met een goede vorm het seizoen kunnen hervatten.”

“Slovenië is perfect om te wielrennen en een goede trainingslocatie”, vervolgt De Groot. “We willen veel hoogtemeters maken. Daar is deze locatie zeker voor geschikt, aangezien we vlakbij Rogla Mountain zitten. Aan het einde van het trainingskamp rijden we met vijf renners de GP Kranj in Slovenië. Het zal fijn zijn om weer in koers te zijn. In augustus rijden we met een gecombineerde ploeg de Czech Cycling Tour. Daar zullen vier renners van de opleidingsploeg starten en drie World Tour-profs. Daarna rijden we een nagenoeg vlakke etappekoers in Polen. Een mooie herstart van het seizoen voor onze beloften.”

Twee renners van Jumbo-Visma Development Team, Gijs Leemreize en Finn Fisher-Black, nemen met het World Tour team deel aan de Vuelta a Burgos eind juli. Volgens De Groot een stimulans voor de twee jonge renners. “Dat is een heel mooi ervaring voor beiden. Gijs heeft eerder met de World Tour-ploeg gereden in de Tour de la Provence. Voor Finn is dit een mooie kans om te zien wat hij kan op dat niveau.”

 / 

Gerelateerde updates