Inloggen
Jansen vijfde op zware aankomst in vierde etappe Tour of Britain

Jansen vijfde op zware aankomst in vierde etappe Tour of Britain

Amund Grøndahl Jansen is als vijfde over de streep gekomen in de vierde etappe van de Tour of Britain. Op Beast Banks, de steile slothelling in de finishplaats Kendal, streed de Noorse kampioen lang mee voor de tweede plaats achter de ongenaakbare Mathieu van der Poel.

Na de vierde etappe heeft Team Jumbo-Visma twee renners in de top acht van het klassement. Mike Teunissen staat vijfde, Jansen is opgeklommen naar de zevende plaats.

Nadat de vroege vlucht was ingelopen, brak de koers volledig open op een van de vele venijnige beklimmingen die de renners vandaag voor de kiezen kregen. Voor Team Jumbo-Visma zat naast Jansen ook Teunissen in de eerste groep. Zowel Jansen als Teunissen probeerde meerdere malen aan te vallen, maar het duo geraakte niet weg. Teunissen trok op Beast Banks de sprint aan voor Jansen, die zijn vijfde topvijfnotering van de jongste weken liet optekenen.

“Het was een loodzware etappe”, aldus Jansen. “Op die muur naar de finish kon ik echt niet harder. We streden voor de overwinning, maar vijfde was vandaag het maximaal haalbare. Mike en ik hebben nog geprobeerd om beurtelings aan te vallen. Onze kans lag in het wegrijden in een kleinere groep, zonder bijvoorbeeld Van der Poel. Het is erg moeilijk om die ruimte te krijgen als je bij de betere renners in het peloton hoort. Er stond ook veel tegenwind en dat maakte het ook lastiger om weg te rijden.”

Ploegleider Jan Boven beaamt de woorden van Jansen. “We reden voor de overwinning, maar dit was het maximaal haalbare. Het was een zwaar parcours met de opeenvolging van beklimmingen. Amund en Mike hebben het geprobeerd. Dat was de enige manier voor ons om een winstkans te creëren.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /