Profiel
Jansen vijfde in Londen na aanvallende koers Team Jumbo-Visma

Jansen vijfde in Londen na aanvallende koers Team Jumbo-Visma

Amund Grøndahl Jansen is op de Mall in Londen net buiten het podium geëindigd in de Prudential RideLondon Classic. De Noorse kampioen werd in de massasprint perfect in stelling gebracht door Mike Teunissen en werd vijfde.

Team Jumbo-Visma reed een zeer aanvallende wedstrijd. Pascal Eenkhoorn zat in de vroege vlucht van drie renners die maximaal drieëneenhalve minuut voorsprong kreeg. Op het lokale circuit rond Box Hill controleerde Mike Teunissen de nodige aanvallen alvorens hij zelf in de tegenaanval trok. Uiteindelijk werden zowel Teunissen als Eenkhoorn ingelopen in de laatste dertig kilometer. Team Jumbo-Visma was in de finale nog met de voltallige ploeg vooraan vertegenwoordigd.

Jansen was na afloop te spreken over het werk van zijn ploeg. “De mannen hebben voor mij in de finale echt heel mooi werk geleverd. Vooral de lead-out van Mike was heel sterk, maar ik kon in de laatste meters helaas niet sneller. Ik zat ook een beetje klem tussen Bennett en de dranghekken, waardoor ik even in de rem moest. Al bij al was het een goede finale en zijn we als ploeg sterk voor de dag gekomen.”

Gerelateerde updates