Profiel
Jansen vijfde in Bretagne Classic – Ouest-France

Jansen vijfde in Bretagne Classic – Ouest-France

Amund Grøndahl Jansen is als vijfde geëindigd in de Bretagne Classic – Ouest-France. De Noor van Team Jumbo-Visma reed een sterke finale, maar kon niet voorkomen dat een trio om de zege mocht strijden.

De koers brak op zo’n vijfenzeventig kilometer van de aankomst open, waarna er uiteindelijk een groep van vijfendertig renners overbleef. Pascal Eenkhoorn, Floris De Tier en Jansen waren vertegenwoordigd namens de Nederlandse ploeg. Jansen passeerde de eindstreep in de eerste achtervolgende groep. Eenkhoorn finishte als vijftiende.

“Het team heeft uitstekend werk geleverd”, aldus Jansen. “Pascal deed het super in de finale. Het was jammer dat de mannen voorop iets teveel ruimte kregen. Ik gokte op mijn sprint. Dit is een bevestiging dat mijn vorm goed blijft. Ik kijk uit naar de volgende koersen.”

Ploegleider Jan Boven kijkt terug op een zware dag. “Op de belangrijke punten zaten we goed gepositioneerd vandaag. Daarna rijden we een sterke finale met Amund en Pascal. Wellicht had er met Amund een podiumplaats ingezeten, maar we kunnen terugkijken op een goede dag voor de ploeg.”

Gerelateerde updates