Hofland teleurgesteld na 17e plaats in thuisrit in Eneco Tour

Hofland teleurgesteld na 17e plaats in thuisrit in Eneco Tour

Moreno Hofland hoopte dinsdag in de tweede etappe van de Eneco Tour de wrange nasmaak van de openingsrit in Bolsward weg te spoelen, maar stapte na de finish in Breda opnieuw met een ontevreden gevoel de teambus in. De Roosendaalse sprinter van Team LottoNL-Jumbo finishte op nog geen dertig kilometer van zijn woonplaats op de 17e plaats.

Moreno Hofland  hoopte dinsdag in de tweede etappe van de Eneco Tour de wrange nasmaak van de openingsrit in Bolsward weg te spoelen, maar stapte na de finish in Breda opnieuw met een ontevreden gevoel de teambus in. De Roosendaalse sprinter van Team LottoNL-Jumbo finishte op nog geen dertig kilometer van zijn woonplaats op de 17e plaats.

“Ik kan het, maar vandaag lukte het gewoon niet”, aldus Hofland na afloop. “Jos van Emden, Robert Wagner en Tom Leezer zijn goede lead-outmannen, maar we raakten elkaar kwijt in de finale. Dat moet beter. Morgen krijgen we weer een kans, we blijven het proberen.”

Hofland raakte in Breda, net als een dag eerder, ingesloten in de sprint. “Met vijf kilometer te gaan zat ik in het wiel van Lotto-Soudal, maar omdat er jongens via het fietspad naast de weg naar voren reden, verloor ik veel plekken en opschuiven was er daarna niet meer bij.”

André Greipel van Lotto-Soudal schreef de etappe uiteindelijk op zijn naam. Vluchter Jasper Asselman (Roompot Oranje Peloton) nam dankzij de secondes die hij pakte in de Gouden Kilometer de leiding in het algemeen klassement.

Nico Verhoeven

“De etappe verliep zoals verwacht, het was een dag zoals als gisteren”, blikte ploegleider Nico Verhoeven terug. “Sky controleerde nu ook omdat ze met Viviani de leider in huis hadden. Het achtervolgen was relatief gemakkelijk omdat er maar twee koplopers waren. In de massasprint hebben we niet voldoende meegedaan.”

Ardooie

De etappe van woensdag start in Beveren en eindigt zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is in Ardooie. “Daar finishen we al een aantal jaar op rij. We kennen de finaleronde, ik verwacht weer een hectische sprint. De wind kan onderweg ook nog verschil brengen, aangezien het waarschijnlijk harder gaat waaien.”

Gerelateerde updates