Profiel
Hattrick voor Groenewegen in Tour of Britain

Hattrick voor Groenewegen in Tour of Britain

Dylan Groenewegen heeft in Birkenhead zijn derde etappezege in de Tour of Britain geboekt. De kopman van Team Jumbo-Visma won de massasprint van de vijfde etappe op soevereine wijze na een lead-out uit het boekje.

Voor Groenewegen is het zijn veertiende zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma alweer de 46ste.

Mike Teunissen bleef vijfde in het klassement en Amund Jansen staat achtste. Morgen staat er een tijdrit op het programma.

De etappe in en rond Birkenhead werd gekleurd door een kopgroep van vier renners die werden ingelopen in de finale. Groenewegen verloor op het slotklimmetje positie, maar werd door een sterke Jos van Emden weer naar voren gebracht. Jansen en Teunissen brachten hun kopman vervolgens in een ideale positie naar de laatste tweehonderd meter.

“Ik ben erg blij met mijn derde ritzege”, aldus Groenewegen. “Dit was echt een mooie teamprestatie en een geweldige lead-out. Nochtans had ik een minder gevoel dan de vorige dagen. We hadden de etappe onder controle en Koen heeft heel veel werk verricht in de achtervolging. We zaten op die slotklim niet helemaal ideaal. Met dank aan Jos kwamen we op het juiste moment weer van voren te zitten, waarna Amund en Mike de sprint geweldig aantrokken. Deze zege is niet alleen goed voor mijn moraal, maar ook voor de ploeg.”

“We vonden elkaar net op tijd”, aldus Teunissen. “Uiteindelijk zorgde Jos ervoor dat we goed gepositioneerd aan de slotkilometer konden beginnen. Amund trok de sprint goed aan, waarna ik Dylan ideaal naar de laatste tweehonderd meter kon brengen. Ik hoefde mijn moment alleen maar af te wachten. Koen was vandaag heel sterk en heeft de hele dag gecontroleerd. Het was een prima dag.”

Gerelateerde updates