Mijn profiel
Hattrick voor Groenewegen en Team Jumbo-Visma in Duinkerke

Hattrick voor Groenewegen en Team Jumbo-Visma in Duinkerke

Dylan Groenewegen heeft zijn derde ritzege beet in de Vierdaagse van Duinkerke. De Amsterdammer rondde in Compiègne een uitstekende leadout soeverein af. Door zijn hattrick vergroot Groenewegen zijn voorsprong in het klassement.

Voor Groenewegen is het zijn achtste zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma de zeventiende.

De etappe werd vrij eenvoudig gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Tot tweemaal toe werd er een kopgroep van vier tot de orde geroepen, waarna Tony Martin, Amund Jansen en Mike Teunissen hun sprinter perfect in stelling brachten.

“Vandaag ging de leadout perfect. De ploeg heeft goed werk geleverd en hield de hele dag de controle. We namen het initiatief in de laatste anderhalve kilometer”, reageerde Groenewegen.

“De kasseien waren nog wel gevaarlijk en het was nog wel lastig met al die bochten. Amund en Mike trokken de sprint perfect aan, waarna ik hem doortrok. Het was een lange leadout, maar ik ben blij dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afronden. Het was een mooie sprint. Ik voelde dat het goed zat. Het is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn richting de Tour.”

Gerelateerde updates