Inloggen
Groenewegen wint soeverein eerste etappe Duinkerke na sterke lead out

Groenewegen wint soeverein eerste etappe Duinkerke na sterke lead out

Dylan Groenewegen heeft op soevereine wijze de eerste etappe gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. De Amsterdammer wist in Condé-sur-l'Escaut het werk van Team Jumbo-Visma perfect af te ronden. Zijn lead out man Mike Teunissen maakte de zegetocht compleet door derde te eindigen. Amund Jansen was met een negende plaats nog een derde Team Jumbo-Visma-renner in de top tien.

Voor Groenewegen, die zijn rentree maakte na zes weken zonder wedstrijden, is het zijn zesde zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma de vijftiende.

In de etappe was het hectisch in het begin door waaiervorming. Na de hergroepering werd het tempo gedrukt en konden er vier renners wegrijden. Door toedoen van Maarten Wynants werden de vier in de laatste vijf kilometer ingelopen. Groenewegen raakte zijn lead out even kwijt, maar kwam snel terug. Teunissen trok vervolgens hard door, waarna Groenewegen het afmaakte.

“We hadden de laatste kilometer goed verkend. We hadden van tevoren de beelden goed bestudeerd, dus we wisten wat er ging komen”, aldus Groenewegen. “De finale was erg hectisch en smal. Door een valpartij raakte ik mijn lead out even kwijt, maar kon snel terugkeren. De ploeg trok daarna zo hard door dat er gaten vielen. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Dat Mike derde wordt, is helemaal top. Wel moest ik er in het begin weer even inkomen. Na zes weken geen wedstrijden voel je dat wel in je benen.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /