Groenewegen wint ook tweede etappe Duinkerke na declassering Venturini

Groenewegen wint ook tweede etappe Duinkerke na declassering Venturini

Dylan Groenewegen heeft zijn tweede etappezege beet in de Vierdaagse van Duinkerke. De Amsterdammer werd tweede in de tweede etappe na Clement Venturini, maar de Fransman werd gedeclasseerd wegens onreglementair sprinten. Met zijn tweede ritzege behoudt Groenewegen ook zijn roze leiderstrui. Hij is tevens in het bezit van de puntentrui. Team Jumbo-Visma werd gehuldigd als beste ploeg.

Voor Groenewegen is het zijn zevende zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma de zestiende.

In de etappe gebeurde er aanvankelijk vrij weinig. Het peloton controleerde een kopgroep van vier renners die in de laatste vijf kilometer werden ingelopen door toedoen van Team Jumbo-Visma. In de laatste drie kilometer raakte de lead out van Groenewegen ingesloten. Groenewegen kwam in het wiel van Mike Teunissen nog heel sterk opzetten en werd aanvankelijk tweede achter Venturini.

“We moesten van heel ver komen. Ik kwam vanuit vijftigste positie. We zijn hier om onze lead out richting de Tour te perfectioneren. Vandaag ging dat niet perfect, dus daar moeten we lering uit trekken. Dat ik vervolgens alsnog de etappe heb gewonnen, is mooi meegenomen. Ik heb de sprint zelf niet gezien en dus ook niet gezien wat er precies gebeurd is. Ik was vooral bezig om een weg naar voren te zoeken.”

Gerelateerde updates