Inloggen
Groenewegen verlaat BinckBank Tour zonder etappezege

Groenewegen verlaat BinckBank Tour zonder etappezege

Dylan Groenewegen is in de vijfde etappe van de BinckBank Tour niet tot sprinten gekomen. In de chaotische laatste kilometer raakte zijn lead-out niet op de rails en moest de Amsterdammer van te ver komen. Hij werd zevende.

De vroege vlucht werd in de laatste drie kilometer ingelopen. Groenewegen zocht in de laatste kilometer zijn eigen weg, maar kwam niet uit het gedrang.

“Sinds mijn valpartij in de Tour voel ik me niet meer honderd procent”, aldus Groenewegen tegen De Telegraaf. “Ik ben blij dat ik daar nog een etappe heb kunnen winnen. Het was een slopende Tour. Ik ben gewend om in de laatste driehonderd meter vrijuit te sprinten en mijn ding te doen. Dat lukt hier niet als je niet top bent. Al was ik er wel een keer dichtbij. Ik ga nu eerst herstellen in Spanje en daar het laatste deel van het seizoen voorbereiden, te beginnen met de Tour of Britain.”

Groenewegen gaat morgen niet meer van start in de individuele tijdrit in Den Haag.

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /