Groenewegen tweede in slotrit Tour of Britain

Groenewegen tweede in slotrit Tour of Britain

Dylan Groenewegen is tweede geworden in de slotetappe van de Tour of Britain. De 100-kilometerlange etappe door hartje Londen werd gewonnen door Caleb Ewan (Orica - BikeExchange). De eindzege ging naar Stephen Cummings (Dimension Data). Hij hield Dennis Rohan (BMC) en Tom Dumoulin (Giant - Alpecin) van de zege af. 

 

De slotetappe werd verreden over de iconische wegen en pleinen van Londen. De renners passeerden op Regent Street, Piccadilly Circus en Trafalgar Square. De wedstrijd werd geopend door een kopgroep van vier renners met daarbij de Nederlander Jasper Bovenhuis (An Post - Chain Reation). Het viertal kreeg nooit meer dan 1 minuut voorsprong want alle sprintteams rekenden op een massasprint. Ook LottoNL-Jumbo deed dat.

 

“Het was een super hectisch gevecht met alle sprintersploegen met name richting de laatste kilometer”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “Daar kwamen we goed uit. Dylan zat aan het wiel van Greipel. Zijn ploegmaat Jens Debusschere leek de sprint aan te trekken maar Greipel liet vlak voor de laatste bocht een gat vallen. Dylan kwam in het wiel van Van Poppel door die bocht en ging vervolgens de sprint aan in achtervolging op Debusschere. Caleb Ewan kwam uit zijn wiel en klopte hem in een fair en rechtstreeks duel.” 

 

Een schrale troost voor de gemiste overwinning is dat Groenewegen wel de puntentrui wint in de Tour of Britain.

 

“Het was een hectisch rondje om van voren te blijven”, zei Groenewegen. “Er reed een groepje reed weg en wij controleerde. Ik kwam goed door de laatste bocht en ging iets te laat de sprint aan. Ik moet ook bekennen dat het beste eraf was. Ewan was vandaag gewoon sneller. Ik moet tevreden zijn met deze week en nu op naar de volgende koersen.” 

 

Groenewegen sluit de Tour of Britain af met een overwinning, de puntentrui en een handvol ereplaatsen. De volgende opdracht voor Groenewegen is de Eneco Tour die op 19 september in Bolsward begint.

Gerelateerde updates