Profiel
Groenewegen strandt op vijfde plaats in vierde Touretappe

Groenewegen strandt op vijfde plaats in vierde Touretappe

Dylan Groenewegen is als vijfde geëindigd in de vierde etappe van de Tour de France. De 26-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma moest de sprint van ver beginnen en kon niet voorkomen dat Elia Viviani de etappezege behaalde. Groenewegens ploeggenoot Mike Teunissen eindigde op de zesde plek.

In het algemeen klassement behield Wout van Aert zijn tweede plek en de witte jongerentrui.

De etappe werd mede gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Tony Martin nam een groot gedeelte van het kopwerk op zich en voorkwam dat de drie koplopers verder uitliepen dan vier minuten. In de straten van Nancy kreeg Team Jumbo-Visma de sprinttrein niet goed op de rails, waardoor Groenewegen zijn sprint van te ver moest inzetten.

De sprinter gaf aan dat hij zich nog niet honderd procent fit voelde na zijn val in de openingsetappe in Brussel. “In zo’n finale, en zeker in de Tour, moet je honderd procent scherp zijn om mee te kunnen doen voor de overwinning. Ik had mijn ploeggenoten beter moeten aansturen in de finale. Hopelijk kan ik in de komende dagen herstellen, zodat ik weer de oude word.”

“In de hectische finale was het moeilijk om elkaar te vinden”, aldus Van Aert. “Het was mijn taak om de trein van voren te houden op het smalle gedeelte in de laatste anderhalve kilometer. Onderweg zijn Amund en Dylan ons verloren. Dat is jammer, want ik denk dat we een sterke lead-out hebben. We hebben het volste vertrouwen in Dylan. Hij heeft al meerdere malen bewezen dat wanneer hij de ruimte heeft, hij het kan afmaken. We blijven het proberen.”

 / 

Gerelateerde updates