Groenewegen sprint naar vijfde plek in tweede etappe Tour de France

Groenewegen sprint naar vijfde plek in tweede etappe Tour de France

Dylan Groenewegen is naar de vijfde plaats gesprint in de tweede etappe van de Tour de France. De etappe van Düsseldorf naar Luik werd gewonnen door Marcel Kittel. Geraint Thomas bleef de leider in het algemeen klassement. Jos van Emden staat zevende in het algemeen klassement. 

“We maakten vandaag een goede keuze door lang te wachten”, zei Groenewegen. “Robert zet me af in het wiel van Bouhanni. Ik wilde aangaan en toen zag ik dat het nog 450 meter was, dat is iets te ver. Toen heb ik nog even gewacht, maar daarna kwamen ze er allemaal overheen. Greipel kwam naast me en toen zag ik van de andere kant Kittel wegsprinten. Dat is net een keuze die je maakt. We weten dat het super moet lopen om te winnen en je moet ook een klein beetje geluk hebben. Dat komt nog wel denk ik.” 

Bij een grote valpartij op dertig kilometer van het einde was Tom Leezer betrokken. Hij ontbrak daardoor in de sprinttrein van Groenewegen. “Ik had direct veel pijn aan mijn knie en onderbeen, maar nu gaat het wel. De pijn weerhield me ervan verder te rijden, al was ook mijn fiets kapot. Toen ik weer verder kon wilde mijn rechterbeen niet meer. De ronde-arts heeft even gekeken en geconstateerd dat er niks gebroken was. Met mijn linkerbeen ben ik verder gereden en na verloop van tijd verminderde de pijn gelukkig. Na de finish is er nog een foto gemaakt en daaruit bleek dat ik niks gebroken heb.” 

“We zijn vol goede moed de rit ingegaan, alsof er gisteren niks gebeurd is”, keek ploegleider Nico Verhoeven nog even terug op de proloog van gisteren. “Dat hebben we vanmorgen ook aangegeven in de meeting. Met een goede proloog was een gele trui voor Primoz mogelijk na de derde of vijfde etappe. Dat was ook een doel dat we hadden. Dat doel is weg, dus ga je naar het volgende doel. We zijn de Tour gestart met de overtuiging dat we elke dag kunnen strijden om etappewinst en dat staat nog steeds. Morgen is er een aankomst op een helling. Dan hebben we altijd nog jongens die niet per definitie kansloos zijn. Primoz Roglic en Robert Gesink zouden daar uit de voeten moeten kunnen.”


Gerelateerde updates