Inloggen
Groenewegen soeverein naar winst in Brugge-De Panne

Groenewegen soeverein naar winst in Brugge-De Panne

Dylan Groenewegen heeft de eendaagse WorldTour-wedstrijd Driedaagse Brugge-De Panne op zijn naam geschreven. De kopman van Team Jumbo-Visma won in de straten van De Panne de massasprint op een indrukwekkende manier na een goede leadout van zijn ploeg.

Voor Groenewegen is het zijn vijfde zege van het seizoen, de negende voor Team Jumbo-Visma.

De eerste van drie klassiekers deze week was een nerveuze wedstrijd waarin het continu opletten was. Groenewegen zat perfect geplaatst en werd op het laatste moment door Amund Jansen, Danny van Poppel en Mike Teunissen in stelling gebracht, waarna hij het subliem afmaakte.

“De ploeg heeft de hele dag goed werk geleverd. En ik ben voor het hele team blij dat ik het heb kunnen afmaken”, aldus Groenewegen. “In de technische finale was het drummen om posities te houden en lastig om samen te blijven als ploeg. We moesten al een sprintje doen voor de laatste bocht. Ik zat een beetje ingesloten, maar mijn ploeggenoten hebben dat prima opgelost. Ik ben blij dat ik hen heb kunnen belonen. Deze overwinning doet deugd, want ik klop hier niet de minste sprinters.”

Groenewegen werd op het podium geflankeerd door Fernando Gaviria en Elia Viviani.

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /