Mijn profiel
Groenewegen soeverein naar tweede seizoenszege in Algarve

Groenewegen soeverein naar tweede seizoenszege in Algarve

Dylan Groenewegen heeft met veel machtsvertoon de vierde etappe gewonnen in de Volta ao Algarve. De kopman van Team Jumbo-Visma sprintte in Tavira naar zijn tweede zege van het seizoen na een indrukwekkende lead out. Het is tevens de tweede zege van Team Jumbo-Visma dit jaar.

Het was een bewogen finale voor de manschappen van Nico Verhoeven en Grischa Niermann. Op acht kilometer van de streep reed eerst klassementsman Powless lek, waarna ook Groenewegen te kampen kreeg met materiaalproblemen. Hij brak een spaak van zijn voorwiel. De gehele ploeg bracht de twee snel terug, waarna Mike Teunissen met een lange lead-out zijn kopman lanceerde.

“Ik ben heel erg blij met dit resultaat. In de eerste etappe hadden we pech door die valpartij, maar vandaag namen we revanche”, aldus de Amsterdammer. “Het was een stressvolle finale, want ik had problemen met mijn wiel op acht kilometer van het einde. Het was zaak om niet te panikeren en de ploeg heeft mij snel teruggebracht. Mijn ploeggenoten waren echt geweldig en de lead-out was heel goed. Dit is de geelzwarte lead-out die we willen zien. Als we dit het hele seizoen kunnen, gaat het een geweldig jaar worden. Ik ben de jongens heel dankbaar en blij dat ik hier mijn tweede zege van het seizoen kon boeken.”

Gerelateerde updates