Inloggen
Groenewegen soeverein naar tweede seizoenszege in Algarve

Groenewegen soeverein naar tweede seizoenszege in Algarve

Dylan Groenewegen heeft met veel machtsvertoon de vierde etappe gewonnen in de Volta ao Algarve. De kopman van Team Jumbo-Visma sprintte in Tavira naar zijn tweede zege van het seizoen na een indrukwekkende lead out. Het is tevens de tweede zege van Team Jumbo-Visma dit jaar.

Het was een bewogen finale voor de manschappen van Nico Verhoeven en Grischa Niermann. Op acht kilometer van de streep reed eerst klassementsman Powless lek, waarna ook Groenewegen te kampen kreeg met materiaalproblemen. Hij brak een spaak van zijn voorwiel. De gehele ploeg bracht de twee snel terug, waarna Mike Teunissen met een lange lead-out zijn kopman lanceerde.

“Ik ben heel erg blij met dit resultaat. In de eerste etappe hadden we pech door die valpartij, maar vandaag namen we revanche”, aldus de Amsterdammer. “Het was een stressvolle finale, want ik had problemen met mijn wiel op acht kilometer van het einde. Het was zaak om niet te panikeren en de ploeg heeft mij snel teruggebracht. Mijn ploeggenoten waren echt geweldig en de lead-out was heel goed. Dit is de geelzwarte lead-out die we willen zien. Als we dit het hele seizoen kunnen, gaat het een geweldig jaar worden. Ik ben de jongens heel dankbaar en blij dat ik hier mijn tweede zege van het seizoen kon boeken.”

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /