Inloggen
Groenewegen soeverein naar tweede etappezege in Tour of Britain

Groenewegen soeverein naar tweede etappezege in Tour of Britain

Dylan Groenewegen heeft op soevereine wijze de derde etappe in de Tour of Britian op zijn naam geschreven. De kopman van Team Jumbo-Visma wist op de hellende aankomststrook in Newcastle met meer dan een fietslengte te winnen op nummer twee Mathieu van der Poel.

Met Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen had Team Jumbo-Visma nog twee renners in de top tien van de daguitslag. De twee leadoutmannen werden vierde en zesde. In het klassement veranderde er weinig. Teunissen blijft vierde en Jansen is opgeschoven naar de elfde plaats.

Voor Groenewegen is het zijn tweede etappezege in deze editie van de Tour of Britain. Het is bovendien zijn dertiende zege van het seizoen. Daarmee komt de zegeteller van Team Jumbo-Visma op vijfenveertig.

Een kopgroep van zes werd in de slotkilometer ingelopen door toedoen van Team Jumbo-Visma, waarna Teunissen en Jansen hun sprinter in stelling brachten.

“Dit was een mooie dag”, aldus Groenewegen. “Het was nog even spannend of we de kopgroep zouden terughalen, maar de jongens hebben dat perfect getimed. Het was een lastige aankomst, licht hellend en ideaal voor mij. Eerst dacht ik dat ik de sprint te vroeg was aangegaan, maar ik had bij mijn aanzet meteen een gaatje en dat kon ik gelukkig houden. De ploeg was erg indrukwekkend vandaag en de lead-out heel erg goed. Na een moeilijk periode ben ik meer dan blij dat ik vandaag naar mijn tweede zege hier gesprint ben. Dat voelt goed.”

“Alles viel vandaag net goed”, aldus Jansen. “Koen, Jos en Pascal waren erg belangrijk in het terughalen van de kopgroep. Jos heeft Dylan, Mike en mij daarna goed gebracht tot aan de slotkilometer. In de chaos lukte het niet helemaal om in lijn te blijven, maar het pakte goed uit. Dit was wederom een mooie teamprestatie.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /