Inloggen
Groenewegen oppermachtig in sprint openingsrit Tour of Britain

Groenewegen oppermachtig in sprint openingsrit Tour of Britain

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De sprinter van Team Jumbo-Visma rondde in Glasgow het teamwerk uitstekend af. Hij is ook de eerste leider in de Britse etappekoers.

In de finale werd Groenewegen uitstekend gepositioneerd door zijn ploeggenoten. De Amsterdammer sprintte alweer naar zijn twaalfde seizoenszege. De overwinning van de 26-jarige Groenewegen betekent de 43e zege van het seizoen voor de Nederlandse ploeg.

 / 

“De benen zijn weer goed”, aldus de winnaar. “Na de Tour ging het even iets minder. Ik was wat vermoeid en ongelukkig in de koersen nadien. Gelukkig kon ik vandaag weer winnen. Het team leverde ontzettend goed werk voor mij. We hebben de hele dag de koers gecontroleerd met Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn. Het was een hectische finale, met een korte klim op het einde. We kwamen daar goed overheen. Daarna zijn we hard naar de finish gereden. Daar kon ik het afmaken."

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /