Inloggen
Groenewegen ook op verjaardag de snelste in ZLM Tour

Groenewegen ook op verjaardag de snelste in ZLM Tour

Dylan Groenewegen heeft na de eerste etappe ook de tweede etappe gewonnen in de ZLM Tour. De Amsterdammer sprintte in Buchten soeverein naar de zege en gaf zijn 26e verjaardag zo extra glans. Lead-out Mike Teunissen kwam als derde over de streep en nam door de vier bonificatieseconden de leiderstrui over van ploeggenoot Jos van Emden.

Voor Groenewegen is het zijn tiende zege van het seizoen en de negenentwintigste van Team Jumbo-Visma.

Een vlucht van vier renners kreeg maximaal vier minuten voorsprong en werd in de laatste vijf kilometer onder aanvoering van Team Jumbo-Visma ingelopen. Groenewegen werd goed gebracht door zijn ploeg, waarna Mike Teunissen hard doortrok en het pad effende voor Groenewegen.

“Winnen is altijd leuk”, aldus de winnaar. “Na mijn valpartij van gisteren was ik niet super. De ploeg heeft mij goed gebracht en had de etappe prima onder controle. De lead-out was er een uit het boekje en dat geeft vertrouwen voor de Tour. Het doel is om de lead-out perfect op elkaar af te stemmen en daar is deze koers ideaal voor.”

“De lead-out van vandaag was van grote klasse”, beaamde de nieuwe klassementsleider Teunissen. “Mensen kunnen wel zeggen dat het hier geen WorldTour niveau is, maar dat maakt het juist zo lastig. Het hele peloton wil je verrassen en dan moet je waken dat je niet ingesloten raakt. We zijn goed bij elkaar gebleven als ploeg. Ik trok de sprint aan en zag dat er een gat was, dus heb ik zelf ook doorgesprint. Natuurlijk wil ik de ZLM Tour graag op mijn naam schrijven, maar het belangrijkste is dat de overwinning binnen de ploeg blijft.”

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /