Inloggen
Groenewegen nipt geklopt in massasprint elfde Touretappe

Groenewegen nipt geklopt in massasprint elfde Touretappe

Dylan Groenewegen is als tweede over de streep gekomen in de elfde etappe van de Tour de France. In de straten van Toulouse werd de Amsterdammer in de massasprint nipt geklopt door de Australiër Caleb Ewan. Steven Kruijswijk bleef met de Pyreneeënetappes in het vooruitzicht vierde in het klassement.

De etappe vanuit Albi werd gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Een kopgroep kreeg maximaal drie minuten en werd in de laatste tien kilometer ingelopen. Mike Teunissen trok de sprint vroeg aan, waarna Groenewegen als eerste aan de sprint begon. Lang leek hij het te gaan halen, maar de Amsterdammer werd in extremis geremonteerd door Ewan.

“Soms win je en soms verlies je. Vandaag verlies ik”, aldus Groenewegen. “De vorige keer won ik met een half wiel, nu verlies ik met een half wiel. We namen vroeg het initiatief. Dat wilde ik graag. Ik zat in een ideale positie, maar ik voelde dat Mike niet langer meer door kon, dus ging ik de sprint aan. Er stond veel tegenwind. Het is jammer dat ik hier een paar millimeter te kort kom, maar ook dat is sprinten. Ik wist toen ik de sprint aanging dat het iets te vroeg was. Langer wachten ging niet, want dan komen ze van alle kanten over mij heen. Dit is balen want ik had graag gewonnen.”

“We namen volgens plan vroeg het initiatief en Wout en Amund waren heel sterk”, aldus lead-out Mike Teunissen. “We hoopten dat er nog mannen zouden inpikken, maar dat gebeurde niet. Daardoor moest ik mijn sprint al aangaan op achthonderd meter waardoor Dylan met die tegenwind iets te vroeg aan zijn sprint moest beginnen en het net niet kon afmaken.”

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /