Inloggen
Groenewegen nipt geklopt in derde massasprint BinckBank Tour

Groenewegen nipt geklopt in derde massasprint BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is als tweede geëindigd in de derde etappe van de BinckBank Tour. In Aalter werd de Amsterdammer nipt geklopt door de Ier Sam Bennett, die zijn derde etappezege op rij behaalde.

In de etappe rondom Aalter nam Team Jumbo-Visma net als de voorgaande dagen het initiatief en controleerde de koers. Vluchtersgroepen kregen weinig ruimte en werden al vrij snel tot de orde geroepen. In de lastige en bochtige laatste tien kilometer werd Groenewegen door zijn ploeg goed van voren gehouden en in een ideale positie naar de sprint gebracht. Groenewegen ging de sprint als eerste aan, maar Bennett klopte hem op de streep met een banddikte.

“Dit is enorm balen”, aldus ploegleider Jan Boven. “Alles liep eigenlijk goed. Na de domper van de afgelopen twee dagen hebben de jongens zich herpakt en de focus verlegd naar vandaag. We zaten prima in de wedstrijd. Mike en Dylan werden door Timo, Jos en Paul goed naar de laatste bocht gebracht en zaten daar in een toppositie. Dat je dan nipt geklopt wordt door Bennett, is erg jammer.”

Morgen wordt het een dag voor de klassementsrenners met een korte Ardennenetappe in Houffalize. “Dan wordt het vanuit de start oorlog. Het is een etappe van amper honderd kilometer met meer dan 1600 hoogtemeters.”

Boven rekent in Wallonië op Laurens De Plus. “Hij reed de afgelopen drie dagen heel attent en voelt zich prima.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /