Profiel
Groenewegen nipt geklopt in derde massasprint BinckBank Tour

Groenewegen nipt geklopt in derde massasprint BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is als tweede geëindigd in de derde etappe van de BinckBank Tour. In Aalter werd de Amsterdammer nipt geklopt door de Ier Sam Bennett, die zijn derde etappezege op rij behaalde.

In de etappe rondom Aalter nam Team Jumbo-Visma net als de voorgaande dagen het initiatief en controleerde de koers. Vluchtersgroepen kregen weinig ruimte en werden al vrij snel tot de orde geroepen. In de lastige en bochtige laatste tien kilometer werd Groenewegen door zijn ploeg goed van voren gehouden en in een ideale positie naar de sprint gebracht. Groenewegen ging de sprint als eerste aan, maar Bennett klopte hem op de streep met een banddikte.

“Dit is enorm balen”, aldus ploegleider Jan Boven. “Alles liep eigenlijk goed. Na de domper van de afgelopen twee dagen hebben de jongens zich herpakt en de focus verlegd naar vandaag. We zaten prima in de wedstrijd. Mike en Dylan werden door Timo, Jos en Paul goed naar de laatste bocht gebracht en zaten daar in een toppositie. Dat je dan nipt geklopt wordt door Bennett, is erg jammer.”

Morgen wordt het een dag voor de klassementsrenners met een korte Ardennenetappe in Houffalize. “Dan wordt het vanuit de start oorlog. Het is een etappe van amper honderd kilometer met meer dan 1600 hoogtemeters.”

Boven rekent in Wallonië op Laurens De Plus. “Hij reed de afgelopen drie dagen heel attent en voelt zich prima.”

Gerelateerde updates