Groenewegen komt niet tot sprinten in openingsetappe BinckBank Tour

Groenewegen komt niet tot sprinten in openingsetappe BinckBank Tour

Dylan Groenewegen is in de openingsetappe van de BinckBank Tour niet tot sprinten gekomen. De Amsterdammer zat voor de massasprint in Hulst in een goede uitgangspositie, maar werd ingesloten. Hij werd zevende. Lead-out Mike Teunissen was de best geklasseerde Team Jumbo-Visma renner op de derde plaats.

De etappe werd geteisterd door een stevige wind en zware regenval. Dat weerhield Team Jumbo-Visma er niet van om de koers te controleren. De vroege vlucht werd in de laatste drie kilometer ingelopen, waarna de ploeg Mike Teunissen en Dylan Groenewegen in een ideale positie naar de sprint bracht.

“Ik wist niet precies waar Dylan zat”, aldus Mike Teunissen. “Daardoor wachtte ik te lang om de sprint aan te gaan. We zaten in een ideale positie. Dit is balen en moet beter de komende dagen. We zaten wel als ploeg de hele dag goed in koers en hadden de controle. Verder was het een hectisch en nerveuze dag door de weersomstandigheden.”

Ploegleider Jan Boven zag ondanks de mislukte sprint een goede ploeg. “Uiteindelijk zijn we niet aan sprinten toegekomen omdat Dylan ingesloten raakte. Desondanks heb ik een prima ploeg gezien die de controle nam. Vorig jaar was het twee of drie keer niet op een sprint uitgelopen. Dat willen we dit jaar persé voorkomen. Maarten en Jos hebben berenwerk geleverd in de laatste kilometers om de kopgroep terug te halen. Mike en Dylan zaten waar ze moesten zitten. Op naar morgen.”

Groenewegen zelf baalde enorm van de gemiste kans. “Ik raakte ingesloten door de renner die van de kop afkwam. Dat is balen, want ik voelde me goed.”

Gerelateerde updates