Inloggen
Groenewegen komt net tekort voor podiumplek in Primus Classic

Groenewegen komt net tekort voor podiumplek in Primus Classic

Dylan Groenewegen is als vierde geëindigd in de Primus Classic. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam net tekort om voor de tweede opeenvolgende dag op het podium te eindigen. Gisteren werd hij derde in het Kampioenschap van Vlaanderen.

Onderweg moesten verschillende korte hellingen beklommen worden, maar die zorgden niet voor een grote schifting in het peloton. Uiteindelijk bleef Edward Theuns het aanstormende peloton nipt voor. Groenewegen kwam in de laatste rechte lijn hard opzetten, maar kon niet voorkomen dat de Belg met de overwinning aan de haal ging.

Het parcours in en om Haacht wordt wel vergeleken met dat van het WK in Yorkshire van volgende week zondag. Mike Teunissen en Amund Jansen zullen namens de nationale ploeg van respectievelijk Nederland en Noorwegen strijden om de regenboogrui. Zij testten vandaag de benen in een race met een vergelijkbaar profiel.

“Ik voelde me vandaag redelijk”, aldus Teunissen. “De benen waren aardig, maar niet super. We hebben vandaag vooral gefocust op de sprint met Dylan.”

Jansen ondernam in de heuvelzone enkele aanvalspogingen, maar zonder succes. “Het gevoel was goed. Ik heb een paar flinke inspanningen geleverd, maar helaas werd het nooit selectief genoeg om echt te koersen. In de chaotische sprint raakten we elkaar een beetje kwijt, waardoor we uiteindelijk geen podium reden.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /