Inloggen
Groenewegen in geel na winst in openingsrit Parijs-Nice

Groenewegen in geel na winst in openingsrit Parijs-Nice

Dylan Groenewegen heeft in een millimetersprint de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 25-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma maakte in de straten van Saint-Germain-en-Laye het ploegenspel perfect af. Hij is daarmee ook de eerste leider in de “Koers naar de Zon”.

Voor Groenewegen is het zijn derde zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma staat de teller nu op zes.

De korte etappe van amper honderdveertig kilometer werd een waar spektakel en een slijtageslag. Door het spel van de wind brak het peloton voortdurend in waaiers. Team Jumbo-Visma reed de hele dag attent van voren, creëerde zelf de waaiervorming en kwam nauwelijks in de problemen. In de finale was de ploeg van Nico Verhoeven en Sierk-Jan de Haan nog met zes renners vertegenwoordigd, waarna Groenewegen het afmaakte in de sprint.

Groenewegen was daar na afloop zeer over te spreken. “De ploeg was fantastisch. Mijn ploegmaats hebben echt geweldig werk geleverd door mij de hele dag goed te beschermen en uit de problemen te houden”, aldus de Amsterdammer. “Het was een korte etappe, maar heel erg lastig door de wind. De lead-out was goed en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het was millimeterwerk, maar ik wist meteen dat het goed zat. Het was een typisch Nederlandse dag: veel wind, veel waaiers en continu vechten voor je posities. We wisten van tevoren dat dit kon gebeuren. Het is geweldig. Dat ik hier alle topsprinters versla en de gele trui heb, maakt het nog mooier. Ik kijk nu al uit naar de komende sprintetappes.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /