Inloggen
Groenewegen in geel na winst in openingsrit Parijs-Nice

Groenewegen in geel na winst in openingsrit Parijs-Nice

Dylan Groenewegen heeft in een millimetersprint de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 25-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma maakte in de straten van Saint-Germain-en-Laye het ploegenspel perfect af. Hij is daarmee ook de eerste leider in de “Koers naar de Zon”.

Voor Groenewegen is het zijn derde zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma staat de teller nu op zes.

De korte etappe van amper honderdveertig kilometer werd een waar spektakel en een slijtageslag. Door het spel van de wind brak het peloton voortdurend in waaiers. Team Jumbo-Visma reed de hele dag attent van voren, creëerde zelf de waaiervorming en kwam nauwelijks in de problemen. In de finale was de ploeg van Nico Verhoeven en Sierk-Jan de Haan nog met zes renners vertegenwoordigd, waarna Groenewegen het afmaakte in de sprint.

Groenewegen was daar na afloop zeer over te spreken. “De ploeg was fantastisch. Mijn ploegmaats hebben echt geweldig werk geleverd door mij de hele dag goed te beschermen en uit de problemen te houden”, aldus de Amsterdammer. “Het was een korte etappe, maar heel erg lastig door de wind. De lead-out was goed en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het was millimeterwerk, maar ik wist meteen dat het goed zat. Het was een typisch Nederlandse dag: veel wind, veel waaiers en continu vechten voor je posities. We wisten van tevoren dat dit kon gebeuren. Het is geweldig. Dat ik hier alle topsprinters versla en de gele trui heb, maakt het nog mooier. Ik kijk nu al uit naar de komende sprintetappes.”

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /