Groenewegen derde op Nederlands Kampioenschap

Dylan Groenewegen is als derde geëindigd op het Nederlands kampioenschap wielrennen. De kampioen van vorig jaar moest in de eindsprint Raymond Sinkeldam en Wouter Wippert voor zich dulden. 

De 235-kilometerlange wedstrijd in Monfertland werd volledig beheerst door een grote kopgroep waar Robert Gesink, Koen Bouwman en Bert-Jan Lindeman deel van uit maakten. Team LottoNL-Jumbo zat goed in de koers en dwong de andere ploegen tot werken. Pas twee ronden voor het einde liep alles weer samen en werd het een massasprint. 

“Koen, Bert-Jan en Robert waren attent toen er al vroeg werd aangevallen”, vertelde ploegleider Jan Boven na de koers. “Het was een strakke actie waardoor we de koers in handen hadden en meerdere tactische kaarten konden uitspelen. In de laatste ronde hebben we de controle behouden voor Dylan, maar dan moet je ook de sprint winnen en dat lukte net niet."

Dylan Groenewegen moest het voor Team LottoNL-Jumbo in de laatste meters doen, maar kwam net tekort. 

“Ik kwam hier om te winnen, maar er waren er twee beter”, relativeert Groenewegen na de finish. “Ik moet daar genoegen meenemen. Vooraf had ik geen rekening gehouden met Sinkeldam, maar op deze aankomst en na zo’n zware koers is hij de terechte winnaar. We zijn de verliezende ploeg en daar baalt iedereen van. Ik kijk nu uit naar de Tour de France.”

Gerelateerde updates