Profiel
Groene trui Van Aert in Dauphiné lichtpunt op lastige zondag

Groene trui Van Aert in Dauphiné lichtpunt op lastige zondag

Wout van Aert heeft het puntenklassement in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De renner van Team Jumbo-Visma stond vanaf de derde etappe aan de leiding in het regelmatigheidsklassement. Kopman Steven Kruijswijk gaf ziek op. Sepp Kuss eindigde na een dag in de aanval als vijfde in de laatste etappe van de Franse rittenkoers.

Het slechte weer van de afgelopen week in het Critérium du Dauphiné eiste voor een aantal renners van het team zijn tol. Steven Kruijswijk stapte halverwege de etappe af, terwijl Van Aert ook niet fit was. De Belg werd door zijn ploegmaten veilig binnen geloodst.

“Het was een zware dag omdat ik vanochtend ziek ben geworden”, vertelt Van Aert. “Maar ik wilde de etappe uitrijden om zo mijn groene trui te behouden. Het is een mooie week geweest, maar ik ben nu wel vermoeid.”

Kuss koos aan het begin van de etappe met twaalf andere renners voor de aanval. Op de voorlaatste klim kon hij niet mee met de beslissende uitval van etappewinnaar Dylan van Baarle en Jack Haigh. In de achtervolgende groep sprintte hij vervolgens naar de vijfde plek.

 / 

In de Ronde van Zwitserland kwamen de renners van Team Jumbo-Visma niet in het spel voor. Na een lastige finale zat alleen Koen Bouwman nog in het peloton. Danny van Poppel stapte af.

Gerelateerde updates