Gesink zesde in eerste bergrit California

Gesink zesde in eerste bergrit California

Robert Gesink is opgeschoven naar de zevende plaats in het algemeen klassement van de AMGEN Tour of California. In de lastige etappe met start en finish in San Jose kon hij rekenen op de steun van een sterke Laurens ten Dam. Gesink werde zesde in de etappe. Toms Skujins (Hincapie Racing Team) won de rit en is de nieuwe leider.

“Robert zat van het begin af aan goed in de wedstrijd”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop. “Hij zat uitstekend in de groep van 24 man die ontstond op de beklimming van Mount Hamilton. We zijn vervolgens als ploeg goed omgegaan met de gevaren die op de loer lagen. Er zat een aantal gevaarlijke afdalingen in het parcours, daar zijn we steeds van voren en goed gegroepeerd aan begonnen. Laurens heeft in de finale nog prima werk gedaan voor Robert. Een mooie teamprestatie.”

Hoog tempo
Die teamprestatie zorgde er uiteindelijk voor dat Gesink naar een zesde plaats kon sprinten en goed gepositioneerd staat in het algemeen klassement. Daar was veel voor nodig in een etappe waarin het tempo voortdurend hoog lag. Vanuit het vertrek barstte er een felle strijd los om de posities in de kopgroep en op Mount Hamilton werd het tempo nog verder opgevoerd. Een groep van 24 renners bleef over met daarbij Robert Gesink en Laurens ten Dam.

Gallon bier
“Ik heb een goede dag gehad”, zei Ten Dam. “Het was een tijdje geleden dat ik voor het laatst makkelijk mee omhoog kwam. Ik heb wel een paar lastige afdalingen gehad, maar ook daar ben ik goed doorgekomen. In de finale kon ik nog werk leveren voor Robert, daarna heb ik het laten lopen en ben ik op mijn eigen tempo omhoog gereden. Ik kon nog high fives geven aan de mensen in het publiek. Ze kennen me hier na vier deelnames inmiddels. We krijgen ook steeds cadeautjes waaronder zelfs een gallon bier. Het is mooi om te zien dat het wielrennen hier steeds meer leeft.”

Gerelateerde updates