Gesink vijfde in zware bergrit Vuelta

Gesink vijfde in zware bergrit Vuelta

LottoNL-Jumbo renner Robert Gesink is als 5e geëindigd in de zware voorlaatste etappe van de Vuelta. De rit werd gewonnen door Pierre Latour (AG2R). Nairo Quintana (Movistar) kwam niet meer in gevaar en trok na de etappe weer de rode leiderstrui aan. 

De 193-kilometerlange etappe naar de top van de Alto Aitana begon met een lang gevecht om weg te rijden. Robert Gesink was vanaf de start op de afspraak en reed met een grote groep weg, achter de twee leiders Rudy Molard (Cofidis) en Louis Leon Sanchez (Astana) aan. Het peloton reed al op grote achterstand. Eerst werd Molard ingerekend en toen Atapuma (BMC) en Letour aanvielen, kon Gesink niet mee en werd uiteindelijk ook Sanchez gegrepen. 

Goede zaken
“We hebben vandaag goede zaken gedaan met Robert Gesink en George Bennett”, vertelde ploegleider Jan Boven. “Het was 70 kilometer lang een gevecht om weg te komen. Robert zat in alle ontsnappingen. Door die zware start was het op het einde een gevecht van man tegen man. Toen Atapuma en Latour demarreerden kon Robert niet meer. Hij kwam helemaal kapot aan.”

De rit kende heel veel hoogtemeters en werd in warme omstandigheden verreden. George Bennett reed altijd in de groep van favorieten met Froome, Quintana en Contador en zag een concurrent voor het klassement wegvallen.

“George heeft zich vandaag in de top tien geknokt”, vervolgde Boven. “Scarponi moest er in het begin af maar kwam weer terug. In de finale viel definitief het doek voor de Italiaan waardoor George de top tien in het klassement in rijdt en dat voelt heerlijk.

Inspiratie
Robert Gesink had al een overwinning op zak en reed vandaag met snode plannen rond. In het verleden werd Gesink al eens derde op de zware Alto Aitana en dat gaf inspiratie.

“Ik kende de beklimming van een aantal jaar geleden”, zei Gesink na de rit. “Ik heb de hele dag in de aanval gereden en meegewerkt om het verschil te maken want op een gegeven moment zat het peloton heel dicht achter ons. In de finale moest ik passen toen Atapuma en Latour aanvielen. Ik heb tot de laatste meter gevochten en ben tevreden met mijn vijfde plek vandaag.”

Zondag volgt een treinreis van Alicante naar Madrid waar de renners in de avond de laatste etappe rijden. 

Gerelateerde updates