Profiel

Gesink verrast zichzelf in rit 2 Volta ao Algarve

Zijn prestaties donderdag in de tweede etappe van de Volta ao Algarve konden Robert Gesink bekoren. De Varssevelder van Team LottoNL-Jumbo snelde achter solo-winnaar Geraint Thomas van Sky naar een zestiende plaats.

“Ik had niet gedacht dit niveau al te hebben. Het ging niet vanzelf, maar dat hoeft ook niet altijd. Dit geeft in ieder geval aan dat ik sterk ben. Dat is een fijn vooruitzicht.”

Nico Verhoeven
Gesink rijdt in Portugal zijn eerste koers na de Vuelta a España van vorig jaar en heeft net een hoogtestage achter de rug. “Het was afwachten hoe hij zich zou houden, maar hij kwam vandaag knap met een groepje favorieten over de finish. Dat stemt tot tevredenheid”, aldus ploegleider Nico Verhoeven.

‘Super lastig’
De laatste vijftig kilometer waren ‘super lastig’, bekende Gesink na afloop. “Het ging op en neer en het was draaien en keren. Maarten Wynants en Sep Vanmarcke verrichtten goed werk in de finale. Ze hielpen me om de afdaling naar de slotklim van voren te beginnen.”

Sprint
Thomas reed tijdens de slotklim op een vlak stuk weg met Rein Taaramäe. Daarachter moest Gesink niet veel later met Michael Kwiatkowski in de achtervolging op een groepje van vijf dat een gat had geslagen. “Het gat ging dicht, maar met die inspanning had ik wel mijn krachten voor de sprint verspild. Het kon echter niet anders. Ik moest wel.”

Bianchi Aquila CV
Gesink kijkt mede door zijn sterke optreden uit naar de 19-kilometerlange tijdrit van vrijdag. “Ik heb er zin in. Ook omdat ik voor het eerst op de nieuwe tijdritfiets van Bianchi rijd. Hij voelt goed aan. Ik ben benieuwd.”

Gerelateerde updates