Gesink stijgt naar 4e plaats in algemeen klassement

Gesink stijgt naar 4e plaats in algemeen klassement

Tom Van Asbroeck heeft zich niet kunnen herpakken tijdens de vijfde etappe van de AMGEN Tour of California. De heuvelachtige rit eindigde wel in een massasprint, waarin Mike Teunissen negende werd. Robert Gesink steeg in het algemeen klassement.

“Ik had wel in de kopgroep willen zitten”, zei Sep Vanmarcke na de zeer regenachtige rit. “Maar ik kreeg kettingproblemen en moest die eerst verhelpen. Toen ik op de weg terug was naar het peloton, reed de kopgroep weg. Mike Teunissen probeerde nog aan te sluiten bij de kop, maar hij kreeg het hele peloton mee in zijn wiel en kwam dus niet weg. In de door de stromende regen geteisterde hectische finale heb ik Tom nog afgezet voorin het peloton. Daarna was het voor mij op.” In die eindsprint was Van Asbroeck vervolgens niet sterk genoeg om mee te doen om de prijzen. “Hij kwam simpelweg tekort”, zei ploegleider Erik Dekker. “Dat moet beter.”

Tijdrit
Vrijdag staat de enige tijdrit in de AMGEN Tour of California op het programma. Die zou worden gereden op Big Bear Lake, maar vanwege de winterse omstandigheden op die locatie is deze verplaatst naar een lager gelegen omgeving. “Daar moeten we met Robert een belangrijke stap zetten voor het klassement”, gaf Dekker aan. “En wellicht hebben we nog een verrassing in petto morgen. Nu de tijdrit niet meer op hoogte is, rijden we op min of meer zeeniveau een volledig vlakke tijdrit. Dat moet ons liggen.”

Gerelateerde updates