Inloggen
Gesink net buiten top tien in Cadel Road Race

Gesink net buiten top tien in Cadel Road Race

Robert Gesink is net buiten de top tien geëindigd in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. De Nederlander van Team Jumbo-Visma sprintte in Geelong naar de twaalfde plaats.

“Het was het verwachte koersverloop met een sprint van een kleiner peloton”, vertelt ploegleider Frans Maassen. “In principe een ideale koers voor Danny, maar hij had vandaag de benen niet”, legt hij uit.

“Voor Robert en George (Bennett), die meezaten in de eerste groep, was het niet mogelijk om een sprint te ontlopen. De tegenwind op de beklimming was ongunstig voor de aanvallers”, besluit Maassen.

Bennett, die net als Gesink in de eerste groep eindigde, baalde daarvan. “De ploeg heeft ons in een ideale positie aan de klim gebracht. Ik was mee met een kleine kopgroep, maar het was niet selectief genoeg. Omdat Danny een mindere dag had, moesten we improviseren”, besluit de Nieuw-Zeelander.

Cadel Evans Great Ocean Road Race

One Day Race

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /