Gesink en Ten Dam in top 10 op Mt. Baldy

Gesink en Ten Dam in top 10 op Mt. Baldy

In de voorlaatste etappe van de AMGEN Tour of California eindigde Team LottoNL-Jumbo in de subtop. De ploeg reed de hele dag als collectief voor Robert Gesink, die achtste werd in de etappe en steeg in het algemeen klassement. Julian Alaphilippe (Etixx – QuickStep) won de rit en werd de nieuwe leider.

De etappe van zaterdag naar Mt. Baldy werd vooraf gezien als de zwaarste etappe van de week. Dat bleek uiteindelijk niet alleen uit het profiel van de etappe, maar ook uit het feit dat vanaf het begin het tempo er goed in zat. Er was de ploegen veel aangelegen om hun klassementsrenners te beschermen en voorin te houden. Daaraan deed Team LottoNL-Jumbo fanatiek mee. “We hebben alles gegeven vandaag”, zei ploegleider Erik Dekker. “Dit was het hoogst haalbare voor ons. Het was een heftige etappe waarin vanaf het begin hard gereden werd. De ploeg heeft zich geweerd en heeft Robert goed beschermd en afgezet. Daarna heeft Laurens gewerkt. We hebben gedaan wat we konden, maar waren niet goed genoeg om het verschil te maken.”

Gestreden
Dat vertaalt zich in het feit dat er voor Gesink en Ten Dam plaatsen in de top tien in zaten, maar dat er niet werd meegestreden om de etappezege. Daar had de Nederlandse kopman achteraf vrede mee. "We hebben als ploeg goed gestreden”, vond Gesink. “We hebben onze ballen getoond. Mijn benen waren goed, maar niet uitzonderlijk." Na zijn achtste plaats in de voorlaatste etappe, steeg Gesink naar de vijfde plaats in het algemeen klassement. Daarin heeft hij een achterstand van 1 minuut en 11 seconden. Laurens ten Dam werd na zijn inspanningen nog tiende in de etappe-uitslag.

Gerelateerde updates