Geen schade voor Team LottoNL-Jumbo in hectische rit in Zwitserland

Geen schade voor Team LottoNL-Jumbo in hectische rit in Zwitserland

De renners van Team LottoNL-Jumbo zijn zonder kleerscheuren door de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland gekomen. In een zware rit rondom hoofdstad Bern, zat Bert-Jan Lindeman in de ontsnapping van waaruit Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) uiteindelijk de zege opeiste.

“De etappe is in zoverre naar tevredenheid verlopen dat we allemaal ongeschonden de finish hebben gehaald”, zei ploegleider Jan Boven na afloop. “Ik vond het een hectische, gevaarlijke dag, vandaag. Daarin moesten we scherp koersen. Enerzijds probeerden we mee te zitten in de ontsnapping, anderzijds moesten Robert Gesink en Laurens ten Dam beschermd worden. Dat is allebei gelukt, al hadden we met Bert-Jan niet onze meest frisse man mee in de kopgroep.”


Kopgroep

Lindeman erkent dat hij niet zoveel uit te richten had in de kopgroep. “Ik heb een redelijk zwaar voorseizoen gehad”, verklaarde hij. “Er zat dus niet zo heel veel meer achter bij mij. Op het moment dat de kopgroep wegreed, was het volle oorlog in het peloton, maar ik had nog wel de benen om mee te springen. Ik ben uiteindelijk ook blij dat ik vandaag in de aanval heb gereden. Je weet natuurlijk nooit of er nog wat uit rolt. Maar het parcours was vandaag heel zwaar.”


Tot de limit

Robert Gesink leek even de top-10 van het algemeen klassement binnen te komen, ware het niet dat Warren Barguil (Team Giant-Alpecin) in de kopgroep zat en hem op één seconde passeerde in het klassement. “We gaan er morgen alles aan doen om die top-10 plaats alsnog veilig te stellen”, zei Boven. “Robert zal tot de limiet moeten gaan. Ook Laurens moet met oog op de Tour alles geven.”

Gerelateerde updates