Profiel
Geen problemen voor Roglic en De Plus in derde etappe Tirreno

Geen problemen voor Roglic en De Plus in derde etappe Tirreno

Primoz Roglic en Laurens De Plus zijn de derde etappe van Tirreno-Adriatico zonder problemen doorgekomen. In de massasprint kwamen beide renners van Team Jumbo-Visma in de buik van het peloton over de streep. In het klassement veranderde er niks. Roglic bleef derde, De Plus vierde. De Belg behield ook zijn jongerentrui.

In de langste etappe van deze ronde gebeurde er vrij weinig. Een kopgroep die vanuit het vertrek wegreed, werd in de laatste vijf kilometer ingelopen. Team Jumbo-Visma reed de hele dag attent van voren en hield kopman Roglic uit het gedrang.

Ploegleider Addy Engels vond het wel een nerveuze etappe. “Het was een erg lange dag. Er was vanuit de start direct controle, maar het werd eerder dan verwacht heel erg nerveus in het peloton. Daar was op dat moment geen aanleiding voor. De ploeg heeft dat goed opgelost en zowel Roglic als De Plus goed van voren gehouden. De etappe is verlopen zoals we verwacht hadden. Het was een kwestie van alert blijven, goed te eten en te drinken en zoveel mogelijk krachten sparen. Dat is gelukt. Morgen en overmorgen gaan belangrijk worden voor het klassement. Het is zaak om met zoveel mogelijk mensen in de finale te zitten om Primoz te ondersteunen. Van daaruit kijken we verder.”

Gerelateerde updates