Profiel
Geen problemen voor leider Roglic in derde Giro-etappe

Geen problemen voor leider Roglic in derde Giro-etappe

Klassementsleider Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma zijn de derde etappe van de Giro d’Italia zonder problemen doorgekomen. De Sloveen eindigde de etappe in het eerste gedeelte van het peloton, waardoor hij zijn roze leiderstrui behield.

De etappe was er een zonder veel geschiedenis. Één dappere aanvaller kreeg maximaal zeven minuten, maar werd vroegtijdig ingelopen. Een omvangrijk peloton sprintte daarna voor de dagzege. Team Jumbo-Visma hield Roglic goed van voren en bleef ook in de verraderlijke laatste kilometers uit de problemen.

“Het was een vrij gemakkelijke etappe vandaag”, aldus klassementsleider Roglic. “Er was maar een aanvaller, dus dat is gemakkelijk te controleren. Het waaide heel hard waardoor het altijd opletten was voor waaiervorming. We zijn een Nederlandse ploeg, dus we weten hoe we met de wind moeten omgaan. In de finale is er altijd wel stress, maar de ploeg heeft mij goed beschermd en van voren gehouden. We reden de hele dag goed in positie en zijn zonder kleerscheuren de dag doorgekomen.”

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn kopman. “Er werd van tevoren gesproken over mogelijke waaiervorming door de harde wind. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen, maar je moet wel klaar zijn voor de strijd en zoveel mogelijk risico’s proberen uit te sluiten. Er waren een paar gevaarlijke momenten, maar er is niks gebeurd. We waren klaar voor die strijd en zijn de dag prima doorgekomen.”

Gerelateerde updates