Inloggen
Geen problemen voor leider Roglic in derde Giro-etappe

Geen problemen voor leider Roglic in derde Giro-etappe

Klassementsleider Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma zijn de derde etappe van de Giro d’Italia zonder problemen doorgekomen. De Sloveen eindigde de etappe in het eerste gedeelte van het peloton, waardoor hij zijn roze leiderstrui behield.

De etappe was er een zonder veel geschiedenis. Één dappere aanvaller kreeg maximaal zeven minuten, maar werd vroegtijdig ingelopen. Een omvangrijk peloton sprintte daarna voor de dagzege. Team Jumbo-Visma hield Roglic goed van voren en bleef ook in de verraderlijke laatste kilometers uit de problemen.

“Het was een vrij gemakkelijke etappe vandaag”, aldus klassementsleider Roglic. “Er was maar een aanvaller, dus dat is gemakkelijk te controleren. Het waaide heel hard waardoor het altijd opletten was voor waaiervorming. We zijn een Nederlandse ploeg, dus we weten hoe we met de wind moeten omgaan. In de finale is er altijd wel stress, maar de ploeg heeft mij goed beschermd en van voren gehouden. We reden de hele dag goed in positie en zijn zonder kleerscheuren de dag doorgekomen.”

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn kopman. “Er werd van tevoren gesproken over mogelijke waaiervorming door de harde wind. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen, maar je moet wel klaar zijn voor de strijd en zoveel mogelijk risico’s proberen uit te sluiten. Er waren een paar gevaarlijke momenten, maar er is niks gebeurd. We waren klaar voor die strijd en zijn de dag prima doorgekomen.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /