Inloggen
Dubbelslag Roglic in eerste etappe Romandië

Dubbelslag Roglic in eerste etappe Romandië

Primoz Roglic heeft in de eerste etappe van de Ronde van Romandië een dubbelslag geslagen. De Sloveen sprintte in La Chaux-de-Fonds souverein naar de etappezege en nam en passant ook de leiding over in het klassement van zijn landgenoot en vriend Jan Tratnik. Steven Kruijswijk staat zevende.

Voor Roglic is het zijn vierde zege van het seizoen nadat hij eerder dit jaar ook al won in de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. Voor Team Jumbo-Visma is het de tiende zege.

Een omvangrijke kopgroep, met daarin voor Team Jumbo-Visma Jonas Vingegaard, kleurde de etappe. De koplopers kregen maximaal drie minuten voorsprong, maar werden in de finale ingelopen. Het regende aanvallen van de klassementsrenners, maar een sprint kon niet worden ontlopen. Roglic ging de sprint aan en wist stand te houden.

“Ik had niet verwacht hier te winnen”, aldus Roglic. “Na Tirreno-Adriatico ben ik op hoogtestage vertrokken als voorbereiding op mijn hoofddoel, de Giro. Daar ben ik onlangs pas van teruggekomen. Dan is het altijd afwachten hoe het gaat. Het was een zware dag met veel klimwerk. Het was niet gemakkelijk. Mooi dat ik heb kunnen winnen, zeker in een sprint. Daar heb ik mijzelf erg verbaasd omdat er altijd wel iemand sneller is. Winnen in Romandië is altijd een speciaal gevoel. Ik koers hier heel graag. Met Steven hebben we een pion die voor het klassement kan gaan. Hij reed vandaag heel sterk, net als de ploeg. We blijven ons best doen.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /