Derde plaats Van Asbroeck Ronde van Polen

Derde plaats Van Asbroeck Ronde van Polen

Tom Van Asbroeck heeft zich dinsdag gerevancheerd van zijn valpartij een dag ervoor. De Belgische sprinter werd derde in de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij kwam net tekort om Matteo Pelucchi (IAM Cycling) van zijn tweede zege af te houden.

“Ik was blij dat ik weer kon meedoen”, zei Van Asbroeck na de etappe. “Alles verliep prima vandaag. Gisteren was ik het vertrouwen een beetje kwijt. De ploeg heeft me dat vertrouwen weer teruggegeven. Ze hebben me er echt doorheen gesleept. Rick Flens heeft de taak als wegkapitein op zich genomen en heeft dat perfect uitgevoerd. Vervolgens was de lead-out van Dennis van Winden ook super. Ik had daarna even het gevoel dat ik zou winnen, maar toen kwam Pelucchi er ineens aan. Ik heb even getwijfeld of ik de deur dicht moest houden, maar zo’n sprinter ben ik niet. Die twijfel heeft er wel voor gezorgd dat Giacomo Nizzolo (Trek Factory) me voor kon blijven.”


Bespreking

“Dit was een leuke opsteker na de valpartij van gister”, zei ploegleider Jan Boven. “Uiteindelijk wil je natuurlijk het liefst winnen, maar vandaag hebben we wel weer een paar stappen in de goede richting gezet. We hebben vanochtend een goede bespreking gehad. We hebben wat dingen in de voorbereiding veranderd en andere afspraken gemaakt. Het was qua timing nog een beetje zoeken, maar dat ging vandaag een stuk beter.”

Vrijheid
Woensdag staat er voor het eerst een heuvelachtige etappe op het programma. De plannen van Team LottoNL-Jumbo zijn met oog daarop veranderd door het afstappen van kopman Robert Gesink. “Met Robert erbij hadden we een strak plan”, vervolgde Boven. “Nu hebben we meer vrijheid. Martijn Keizer en Bert-Jan Lindeman kunnen hun plan trekken.”

Gerelateerde updates