Inloggen

Debuut voor Jorritsma

Team LottoNL-Jumbo is neergestreken in Obihiro, Japan waar vrijdag de eerste wereldbeker van dit schaatsseizoen wordt gehouden. Gerben Jorritsma maakt er zijn World Cup debuut en geniet van de Japanse cultuur.

“Obihiro is een rustige stad die eigenlijk laat in de avond een beetje tot leven komt. Vanaf 23.00 uur begint het hier zo’n beetje”, vertelt Jorritsma. “Het eten is natuurlijk heel anders dan het eten dat ik gewend ben in Nederland en het tijdstip waar we nu op leven is ook anders. Maar verder voelt het ijs hier goed aan.”

De sprinter van Team LottoNL-Jumbo debuteert op vrijdag op de 500 meter en rijdt tegen niemand minder dan Shani Davis, die tijdens de NK Afstanden zijn laagland wereldrecord op de 1.000 meter verloor aan Kjeld Nuis.

“Mijn gevoel en wedstrijdspanning is hier in Japan redelijk te vergelijken met mijn gevoel tijdens de NK Afstanden”, vervolgt de sprinter zijn verhaal. “Je hebt veel grip op het ijs. Dit is mijn eerste senioren World Cup. Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal maar buiten de World Cups in mijn juniorentijd en dat er veel harder wordt gereden, is er niet veel anders op zo’n echte World Cup.”

De uitzending op NOS.nl begint vrijdagochtend om 7.00 uur met de 5 kilometer, gevolgd door de 500 meter sprint.

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /