Inloggen
De Vries verlengt contract bij Team Jumbo-Visma met één jaar			© Stephan Tellier

De Vries verlengt contract bij Team Jumbo-Visma met één jaar

Douwe de Vries gaat nog minimaal een jaar door met schaatsen. De 36-jarige allrounder heeft zijn aflopende contract bij Team Jumbo-Visma deze week met één jaar verlengd. De Fries presteerde afgelopen seizoen beter dan ooit.

De Vries veroverde bij de WK afstanden in het Duitse Inzell samen met Team Jumbo-Visma-ploeggenoot Sven Kramer en Marcel Bosker de wereldtitel op het onderdeel Team Pursuit. Ook werd hij voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen allround, pakte hij bij de NK afstanden de nationale titel op de Mass Start en noteerde hij maar liefst acht persoonlijke records.

"Ik heb afgelopen jaar mijn beste seizoen ooit gehad en laten zien dat ik nog niet versleten ben. Daarnaast vind ik het nog altijd geweldig om te schaatsen en sportief bezig te zijn. Uiteraard spelen de prestaties van afgelopen seizoen een belangrijke rol in mijn keuze. Als het zo goed gaat, wil je nog wel een jaartje door."

"Mensen zeggen weleens dat je moet stoppen op je hoogtepunt, maar wat is je hoogtepunt? Als je op je 36e nog zo veel progressie kunt boeken. Waarom zou dat op je 37e dan niet kunnen? Natuurlijk heb ik de laatste tijd wel getwijfeld of ik door moest gaan, maar dat had niks met mijn motivatie te maken. Na alles goed op een rijtje te hebben gezet, ben ik tot dit besluit gekomen en ik wil er nog één keer alles uithalen."

Headerfoto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /