Mijn profiel
De Tier dagje in aanval in zesde etappe Ronde van Catalonië

De Tier dagje in aanval in zesde etappe Ronde van Catalonië

Floris de Tier heeft in de zesde etappe van de Ronde van Catalonië lang in de aanval gereden. De 27-jarige Belg zat mee in de vroege vlucht met vijf renners. Ze kregen maximaal 2:40 en werden in de laatste twintig kilometer ingerekend. De etappe met het nodige klimwerk eindigde in een massasprint.

Kopman Steven Kruijswijk handhaafde zich in de voorste gelederen en werd zestiende. Hij staat met nog een etappe te gaan zesde in het klassement.

“Vandaag was het vooral overleven en zorgen dat je geen tijd verliest”, aldus Kruijswijk. “De etappe eindigde zoals verwacht in een massasprint. De finale was erg technisch en hectisch. Het was dus een kwestie van goed opletten en jezelf voorin zien te handhaven. Dat is goed gelukt. Morgen is er nog een zware etappe op de Montjuic. Ik verwacht met de huidige verschillen in het klassement dat er nog de nodige aanvallen gaan komen. Ik voel me goed, dus we gaan kijken wat er nog mogelijk is.”

Floris De Tier reed zichzelf in de kijker en reed meer dan honderdtwintig kilometer in de aanval. “Omdat er niet veel sprinters meer over zijn, is het lastig controleren. Hierdoor was vandaag een kans voor een kopgroep om vooruit te blijven. Ik was uiteindelijk mee, maar al snel kreeg ik in de gaten dat we niet veel ruimte gingen krijgen. Maar als je het niet probeert, weet je het nooit. Jammer dat het niet gelukt is, maar dat is koers. Ik ben wel blij met mijn vorm en dat geeft vertrouwen naar de komende koersen.”

Gerelateerde updates