Profiel
De Plus derde in zware Ardennenetappe BinckBank Tour

De Plus derde in zware Ardennenetappe BinckBank Tour

Laurens De Plus heeft zich nadrukkelijk in de kijker gereden in de zware Ardennenetappe in de BinckBank Tour. De Belg was de meest strijdlustige renner in de etappe en werd uiteindelijk derde in een sprint met drie renners die gewonnen werd door zijn landgenoot Tim Wellens. In het klassement staat De Plus ook derde. Met Mike Teunissen heeft Team Jumbo-Visma nog een tweede man in de top tien. De Limburger staat vijfde.

In de korte, maar loodzware Ardennenetappe rond Houffalize werd er gekoerst vanaf het startschot. Team Jumbo-Visma nam net zoals de afgelopen dagen de controle en reed een strak tempo op de beklimmingen. De Plus demarreerde een aantal keren, maar de beslissende aanval kwam er op dertig kilometer van het einde toen alleen Marc Hirschi en Tim Wellens konden volgen. In de slotkilometers probeerde De Plus zijn medevluchters te verrassen, maar hij raakte niet weg.

“Ik ben heel blij met deze prestatie”, aldus De Plus. “Het is de eerste keer dat ik als kopman wordt uitgespeeld binnen de ploeg en ik heb echt uitgekeken naar deze etappe. We hebben als ploeg er een zo hard mogelijke koers van proberen te maken. Dat is voor mij ideaal. Iedereen reed op een gegeven moment echt à bloc. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar ik ben niet explosief genoeg om die mannen te kloppen in de sprint.”

Met nog drie etappes te gaan blikt De Plus alvast vooruit. “Ik kijk nu al uit naar de tijdrit van zaterdag en hopelijk kan ik daar nog wat tijd goed maken met het oog op Geraardsbergen. Ik woon daar in de buurt, dus ik ken de wegen goed.”

Ploegleider Jan Boven zag een sterke ploegprestatie. “Ik moet mijn complimenten maken aan de hele groep. Wat ze vandaag hebben laten zien, was indrukwekkend. Op zo’n zwaar parcours zo koersen is grote klasse. Het was de bedoeling om de koers zo hard mogelijk te maken. Dat is gelukt. Laurens heeft het een paar keer geprobeerd, maar alleen wegrijden zat er niet in. Met Mike, die vijfde staat, hebben we voor de komende dagen meerdere ijzers in het vuur. Daarnaast is het mooi om te zien hoe Timo op de weg terug is na de nodige tegenslag. Hij reed vandaag echt beresterk.”

Gerelateerde updates