Campenaerts pakt zilveren medaille op EK Tijdrijden

Campenaerts pakt zilveren medaille op EK Tijdrijden

Victor Campenaerts van Team LottoNL-Jumbo is tweede geworden op het EK Tijdrijden. De Spanjaard Jonathan Castroviejo (Movistar) was na 45 kilometer 30 seconden sneller dan Campenaerts. Derde werd de Italiaan Moreno Moser (Cannondale). Team LottoNL-Jumbo renners Primoz Roglic werd 7e en Steven Lammertink noteerde de 18e tijd.

“Ik ben blij met de zilveren medaille, voor mij was dat het hoogst haalbare vandaag. Castroviejo was de topfavoriet een heeft dat ook waargemaakt.” Victor Campenaerts is tevreden met zijn podiumplaats. “Castroviejo reed in de tijdrit in de Vuelta een minuut sneller dan ik, nu was dat 30 seconden, het is mooi dat ik zo’n goede tijdrit heb neer kunnen zetten.”

“We hebben het parcours goed verkend en ik wist dat ik op de laatste heuvels in het voordeel was. Toen ik hoorde dat ik derde stond bij het laatste tussenpunt wist ik dat ik op podium zou eindigen.” Campenaerts kon zijn vermogens goed kwijt en reed een tijdrit volgens plan. 

Het was voor Campenaerts zijn eerste wedstrijd na de Vuelta. “De afgelopen dagen waren zwaar. Maandag kwam ik terug uit Spanje en ik voelde mij echt een wrak, ik heb zelfs overwogen om niet te starten. Maar de medische staf gaf aan dat het niks ergs was. Ik ben gaan focussen op de tijdrit. Gisteren voelden mijn benen weer goed en merkte ik dat ik power genoeg had om een goede tijdrit te rijden.”

Wereldkampioenschap

“Nu kan ik eindelijk rust pakken na deze zware weken. Het was te kort om tussen de Vuelta en dit EK nog rust te nemen dus ga ik dat de komende tijd doen.” Na de rustperiode van Campenaerts is WK in Qatar zijn volgende grote doel. “Met de ploeg die we nu hebben kunnen wij voor een goed resultaat gaan op de WK-ploegentijdrit. Daarna is de individuele tijdrit en ook daar wil ik meedoen voor een korte uitslag.”

Roglic en Lammertink

De Sloveense renner van Team LottoNL-Jumbo, Primoz Roglic, legde de 45 kilometer af in 59 minuten en 20 seconden. Deze tijd was goed voor een zevende plaats. Zijn Nederlandse ploeggenoot Steven Lammertink noteerde een tijd van 1:00:20, de 18e tijd. 

Gerelateerde updates