Inloggen
Bouwman toont zich in bergetappe Ronde van Zwitserland

Bouwman toont zich in bergetappe Ronde van Zwitserland

Een dag na de overwinning van Antwan Tolhoek heeft Team Jumbo-Visma zich weer laten gelden in de Ronde van Zwitserland. Koen Bouwman zat in de vroege vlucht en strandde uiteindelijk op de flanken van de Gotthard Pass.

In de langste etappe van de ronde werd er hard gereden vanaf de start. De renners werkten het eerste uur af met een gemiddelde van meer dan vijftig kilometer per uur. Daardoor duurde het lang voordat een groep kon wegrijden. Uiteindelijk reden er acht renners weg met Bouwman voor Team Jumbo-Visma. De Achterhoeker probeerde het in de laatste zestien kilometer solo, maar werd op de flanken van de Gotthard ingelopen.

“Het was een zelfde scenario als gisteren”, aldus ploegleider Sierk-Jan de Haan. “Als ploeg waren we zeer actief met ook Taco die probeerde mee te gaan. De kopgroep kreeg maximaal vier minuten. Dan weet je dat het lastig gaat worden om wederom voor de ritwinst te strijden. Koen voelde zich goed en probeerde het nog solo. Hij heeft zoveel mogelijk zijn eigen tempo gereden en gestreden voor wat hij waard was, maar het kaarsje doofde langzaam.”

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /