Inloggen
Bouwman drukt neus aan venster in Waalse Pijl

Bouwman drukt neus aan venster in Waalse Pijl

Koen Bouwman heeft zich goed van voren laten zien in de Waalse Pijl. De 25-jarige renner zat mee in de vroege vlucht en werd ingelopen op de voorlaatste beklimming van de Muur van Huy. Een topklassering bleef uit voor Team Jumbo-Visma.

Samen met vier medevluchters kleurde Bouwman de koers. Zij kregen een maximale voorsprong van ruim vijf minuten. Dertig kilometer voor de finish, op de beklimming van de Muur van Huy, werd de koers opengebroken en werd Bouwman teruggepakt. Een groep van ongeveer dertig renners, met daarbij Laurens De Plus, scheidde zich af van de rest en streed op de vermaarde klim om de zege. De Plus finishte op de vijftiende plaats en gaf daarmee blijk van zijn goede conditie.

Bouwman merkte dat zijn vorm goed begint te worden: “De samenwerking was prima, maar het was jammer dat we maar met vijf renners waren. Op het plaatselijke rondje raakten we al snel twee medevluchters kwijt, waardoor we met drie overbleven. Er werd hard gereden, maar op de tweede beklimming van de Muur van Huy werden we ingelopen. Op dat moment heb ik nog wat werk kunnen doen voor Laurens en daarna ben ik rustig naar de finish gereden. We komen net terug van een hoogtestage, waardoor je nog wat koersritme mist. Ik merk wel verbetering ten opzichte van afgelopen zondag. Dit geeft vertrouwen voor zowel Luik-Bastenaken-Luik als de Giro.”

Waalse Pijl

One Day Race

 / 

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /