Mijn profiel
Botkneuzing van rechterknie geconstateerd bij Kramer

Botkneuzing van rechterknie geconstateerd bij Kramer

Sven Kramer heeft bij het ongeluk afgelopen zaterdagochtend in Inzell een botkneuzing van zijn rechterknie opgelopen. Dat blijkt uit een MRI-scan die maandag is gemaakt.

De meervoudig olympisch kampioen was zaterdag op zijn fiets onderweg naar de ijsbaan toen hij werd aangereden. Een auto kwam uit een uitrit, maar gaf Kramer geen voorrang waardoor een botsing onvermijdelijk was.

Kramer vloog zondagochtend terug naar Nederland om snel onderzoek te laten verrichten aan zijn knie. In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede werd maandag een botkneuzing van zijn rechterknie geconstateerd. Verder bleek uit de MRI-scan en een röntgenfoto dat het kraakbeen en de binnen- en buitenband van de knie intact zijn.

"Gezien de impact van het ongeluk had het zeker slechter gekund", aldus een licht opgeluchte Kramer. "Het is lastig te zeggen hoe lang het revalidatieproces gaat duren, maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op de been te zijn."

Wat de knieblessure voor gevolgen heeft op het wedstrijdschema van Kramer wordt week voor week bekeken. Het eerste toernooi dat op het programma staat is het World Cup Kwalificatie Toernooi, dat van 1 tot en met 3 november wordt gehouden in Thialf.

Dit bericht bekijken op Instagram

#️⃣2️⃣: De uitslag van de MRI-scan

Een bericht gedeeld door Sven Kramer (@svenkramer) op

Headerfoto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates