Inloggen
Beune zegeviert op 3000 meter in B-groep, zevende plek voor De Vries op 5000 meter

Beune zegeviert op 3000 meter in B-groep, zevende plek voor De Vries op 5000 meter

Team Jumbo-Visma-rijdster Joy Beune heeft vrijdag op de eerste dag van de World Cup in het Noorse Hamar de 3000 meter in de B-groep op haar naam geschreven. Douwe de Vries eindigde in de A-groep als zevende op de 5000 meter.

Beune, die afgelopen weekend nog knap tweede werd op het NK allround, noteerde een tijd van 4.07,38. Daarmee eindigde ze ruim drie seconden voor de Canadese Valerie Maltais (4.10,42). De winnende tijd op de afstand in de A-groep kwam op naam van de Tsjechische Martina Sáblíková: 4.02,17.

"Dit was een prima race", keek Beune met een tevreden gevoel terug op haar rit. "Natuurlijk zijn er altijd nog wat verbeterpuntjes. De eerste rondjes konden nog wat harder, ik begon misschien iets te voorzichtig. Maar op het eind kon ik mijn race goed vlak houden, dus daar ben ik blij mee."

Een aantal dagen na zijn eerste Nederlandse titel allround noteerde De Vries een tijd van 6.22,08 op de vijf kilometer. Daarmee finishte hij als zevende. De Noor Sverre Lunde Pedersen zegevierde op de afstand in 6.16,17.

Door zijn zevende plaats in Hamar is de 36-jarige Fries niet zeker van deelname aan de World Cup Final in Salt Lake City, die op 9 en 10 maart op het programma staat. Met 135 punten bezet hij de vijftiende plaats in het klassement. De beste twaalf mogen deelnemen aan de laatste World Cup van het seizoen.

Zaterdag komen Jan Smeekens (500 meter), Hein Otterspeer, Kjeld Nuis, Thomas Krol en Beune (allen 1000 meter) namens Team Jumbo-Visma in actie in Hamar. Vanaf donderdag staan de WK afstanden in Inzell op het programma. Aan dat toernooi doen Sven Kramer, Patrick Roest, Krol, Nuis, Smeekens, De Vries, Chris Huizinga, Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte mee.

Gerelateerde updates

Food Friday – De favoriete BBQ van Jos van Emden

Wielrennen is hard werken, maar ook genieten van alles wat het leven te bieden heeft. In de zomer staan veel van onze renner dan ook graag achter de BBQ. Wil je weten hoe je een BBQ wielren-proof maakt? Lees dan snel verder!

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /