Inloggen
Bennett toont weerbaarheid in koninginnenrit Baskenland

Bennett toont weerbaarheid in koninginnenrit Baskenland

George Bennett heeft in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland weerbaarheid getoond. De Nieuw-Zeelandse kopman van Team Jumbo-Visma wist zich meerdere malen terug te knokken. Op de slotklim naar Arrate moest hij alsnog lossen. Bennett kwam als negentiende over de streep en staat nu zeventiende.

De koninginnenetappe met zeven gecategoriseerde beklimmingen was een ware slijtageslag. Er werd vanaf de start gekoerst en een vroege vlucht kwam er niet. Op de verschillende beklimmingen brak het peloton in stukken. De renners van Team Jumbo-Visma zaten in het begin van de etappe te ver achterin waardoor ze op cruciale momenten voorin ontbraken. Bennett wist zich met steun van Jonas Vingegaard terug te knokken, waarna hij nog een verdienstelijke slotklim reed.

“Het was een zware etappe met 3000 hoogtemeters”, aldus ploegleider Sierk Jan de Haan. “Het tempo lag heel erg hoog vanaf de start. Het was lastig om op te schuiven. Hierdoor zaten wij op de cruciale momenten te ver van achteren en waren we niet mee met de eersten toen het brak. Mede door het uitstekende werk van Jonas kon George weer terugkeren. Op de slotklim heeft George zijn eigen tempo gereden en is hij nog redelijk geëindigd. De slotetappe gaat morgen weer een zware etappe worden waarin nog veel mogelijk is.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /