Mijn profiel
Bennett zonder kleerscheuren naar tweede deel Parijs-Nice

Bennett zonder kleerscheuren naar tweede deel Parijs-Nice

George Bennett is de vierde etappe van Parijs-Nice zonder kleurscheren doorgekomen. De Nieuw-Zeelandse kopman van Team Jumbo-Visma eindigde in de heuvelachtige etappe naar Pelussin in het peloton der favorieten. In het klassement is Bennett opgeschoven naar de achttiende plaats op negentien seconden van de nieuwe leider Michal Kwiatkowski. Hij neemt na vier dagen de gele trui over van Dylan Groenewegen. De Amsterdammer is wel nog in het bezit van de groene puntentrui.

De langste etappe van Parijs-Nice werd er één voor de vluchters. Een groep van dertien renners streed om de dagzege. Daarachter werd er nauwelijks gekoerst en bleven de favorieten bij elkaar.

“Ik ben blij dat ik de eerste vier etappes goed ben doorgekomen en dat ik met een goede uitgangspositie naar de tijdrit en de bergetappes kan gaan”, aldus Bennett. “De tijdsverschillen zijn al aardig groot na de waaieretappes. Het waren erg hectische dagen, maar met twee etappezeges en vier dagen de leiderstrui was het voor ons een succes. Dat geeft mij ook vertrouwen voor het restant van deze koers.”

Gerelateerde updates